De unge forbrugere på mellem 18-25 år uden børn handler i gennemsnit online fire gange i måneden. Og som den eneste forbrugergruppe har de øget deres online forbrug i 2022. Her kan du læse mere om, hvad der betyder noget for de unge, når de handler online.
Tal fra Dansk Industris E-commerce Tracker fra 2022 viser, at de unge forbrugere sidste år øgede deres forbrug med 56 kr. per måned. I samme periode faldt forbruget hos kategorien ”Familier med småbørn” med 79 kr. og hos ”Det grå guld” faldt det med 33 kr.
Det skyldes blandt andet, at de unge ikke er påvirket af inflationen i samme grad som de voksne. Det giver dem en mere stabil økonomi.
De har typisk mange forskellige indtægtskilder – som for eksempel lommepenge fra forældre, 1-2 fritidsjob, SU/elevløn med mere. Samtidig har mange af dem begrænsede faste udgifter.
Men tag endelig ikke fejl af de unge!
For ja: de kan godt lide at bruge penge, men et kendetegn for dem er også, at de er snusfornuftige.
Som hos alle danske forbrugergrupper er prisen et afgørende parameter for køb. De unge lægger derudover stor vægt på, at en webshop virker troværdig og har et godt omdømme.

Tre tips direkte fra de unge
For at forstå de unge forbrugere har Vertica oprettet et advisory board med unge mennesker mellem 18 – 22 år.
Vi mødes med dem flere gang om året for at forstå deres digitale købsvaner og -adfærd endnu bedre.
Ved seneste workshop var købsoplevelsen det centrale tema. Her fortalte de om, hvad der gør en webshop troværdig.
Og hvad betyder så noget for de unge forbrugere, når de handler online? Det giver de svar på her:
#1 Anmeldelser, anmeldelser og anmeldelser

Anmeldelser er en naturlig del af de unges hverdag. De er vokset op med influencere, der inspirerer dem og anmelder produkter. Faktisk viser undersøgelser, at 58% af de unge er blevet inspireret af influencere til at købe et produkt (Kilde: SDU, livsfaser, 2021).
De forventer derfor, at de nemt kan finde anmeldelser på din webshop. Hvis ikke anmeldelserne fremgår tydeligt, søger de unge selv efter dem på Youtube, Trustpilot eller andre platforme. Og ellers finder de et andet sted at handle.
”Pral nu bare med dine stjerner fra Trustpilot. Jeg vil jo alligevel se dem inden mit køb” – Daniel, 19 år.
#2 Lad være med at gemme dig

Din virksomhed skal være kontaktbar. Og det skal være tydeligt, hvordan man får fat i virksomheden. For de unge vil have mulighed for at snakke med virksomheden, hvis de har spørgsmål både før, under og efter købet.
Det kan både være via telefon, chat eller DM på insta. You name it! Bare du er tilgængelig og åben for kontakt.
”De kunne kun kontaktes mellem klokken 10 til 12 tre hverdage i ugen. Det duer jo ikke. Hvorfor vil de ikke snakke med mig?” - Susanna, 19 år.
#3 The real deal

I forbindelse med et køb tjekker de unge ofte brandets sociale medier ud.
Her vil de gerne se andre gøre brug af produktet eller den service, de køber. Kan de relatere til den content, som findes på virksomhedens kanaler, skaber det tryghed i forbindelse med køb.
”Jeg kunne relatere til dem, der brugte produktet, og derfor købte jeg det” - Rikke, 21 år.
Vind kampen om Gen Z: kom til seminar hos Vertica
Kunne du tænke dig at blive endnu klogere på de unge forbrugere og deres købsadfærd, så deltag i vores seminar den 23. marts kl. 15-17.
Her ser vi nærmere på, hvad der kendetegner den unge forbrugergruppe, hvordan de opfører sig på nettet, og hvad de egentlig tænker om fremtidens commerce.
Og så har du mulighed for at få brugertestet dit site af en repræsentant fra Generation Z, når Sofie på 19 år kommer forbi og brugertester udvalgte sites i forbindelse med seminariet.
Skal vi teste dine salgskanaler?